неділя, 30 жовтня 2016 р.

ДІТИ З ПОРУШЕННЯМИ АУТИЧНОГО СПЕКТРУ

     Аутизм - хвороба, яка охопила весь світ. Із кожним роком такий діагноз ставиться все більшій кількості дітей. Батькам часто складно повірити, коли їх дитині ставлять діагноз аутизм, адже часом здається, що з малюком все гаразд, він просто проявляє свій характер і індивідуальність.
     Ще в минулому столітті ця хвороба була дуже рідкісною, на 10 тисяч здорових дітей припадала одна дитина із таким діагнозом. Відповідно до даних статистичних досліджень, сьогодні картина менш втішна - один випадок на сотню новонароджених. На Землі аутизмом страждає 67 мільйонів чоловік. В Україні кожна тридцята дитина потребує допомоги дитячого психіатра.

     Причини аутизму достовірно не встановлені, та й захворювання в цілому вивчено погано. Фахівці виділяють кілька факторів, які можуть провокувати появу проблем: ураження органів центральної нервової системи, зміни на генному рівні, отруєння ртуттю, наслідок деяких вакцинацій, шкідливий вплив хімічних речовин на організм матері під час виношування малюка.

     Аутизм безпосередньо пов'язаний із порушенням процесів соціальної адаптації дитини, її психічного та мовленнєвого розвитку. У випадку з аутизмом актуальна загальна схема для всіх захворювань - чим раніше його виявити, тим легше і ефективніше з ним можна боротися. Зростання випадків захворюваності викликає серед лікарів і вчених великі побоювання, дуже важлива поінформованість батьків про симптоми захворювання для своєчасного його виявлення.

     У даний час суто медичних способів вилікувати аутизм не існує. Однак є методики, які дозволяють соціально адаптувати дитину і скоригувати її поведінку.
      Діти з синдромом аутизму (відео)
     Як прийняти особливості своєї дитини (відео)

2 коментарі:

Блог Оранської Ірини Володимирівни: Ментальні карти у роботі вчителя

Блог Оранської Ірини Володимирівни: Ментальні карти у роботі вчителя : ЩО ТАКЕ МЕНТАЛЬНА КАРТА? Майндмеппінг (mindmapping, ментальні ка...