четвер, 15 вересня 2016 р.

КАЗКОТЕРАПІЯ

     Яка дитина не любить казки? Більшість дітлахів із задоволенням слухають прекрасні і цікаві історії, які розповідають або читають їм дорослі. Тому повчальна казка для дітей представляє собою найважливіший засіб їх надійного та мудрого виховання.
     Про значення казок у житті дітей сперечатися не доводиться. Адже саме завдяки казкам наші діти вчаться жити і розуміти цінність життя. Тому просто необхідно знайомити наших малюків з багатьма казковими історіями. 
     Що таке казкотерапія?
     Казкотерапією прийнято називати один із розділів психотерапії, який спрямований на формування та підтримку психологічного здоров'я дітей. Даний розділ науки ґрунтується на припущенні, згідно з яким, казка сприяє становленню правильної картини світу дитини, тому вона така важлива для малюків. Повчальна казка для дітей стає зразком правильної поведінки в суспільстві та вчить першим навичкам комунікації. 
     Казкотерапія припускає, що в роботі з дітьми можна використовувати казки різного роду: як художні, написані відомими авторами спеціально для юної аудиторії, так і корекційні, створені психотерапевтами під запит конкретної дитини і описують його непросту життєву ситуацію. 
Українські народні аудіо-казки онлайн

3 коментарі:

  1. Чи не найцікавішим методом виховання дитини можна назвати казкотерапію. Коли утворюють зв'язок між сценарієм казки та поведінкою людей у реальному житті. Дитина, беручи приклад з улюблених героїв, ототожнює і себе з ними, врешті, робить висновок, як правильно чинити.

    ВідповістиВидалити

Блог Оранської Ірини Володимирівни: Ментальні карти у роботі вчителя

Блог Оранської Ірини Володимирівни: Ментальні карти у роботі вчителя : ЩО ТАКЕ МЕНТАЛЬНА КАРТА? Майндмеппінг (mindmapping, ментальні ка...